Vi startade ett band. Del tre.

av Anna

Scenkläder

En del tror att jag bara har ekologiska kläder och köper kex utan transfetter. Att jag gillar att lifta och har tältat i leran på musikfestivaler år efter år.

Dom här uppfattningarna gör mig alltid förvirrad. Jag tror de flesta grundar sig på att jag är vegetarian. Jag bodde ju på hotell under dom tre musikfestivaler jag besökte och jag tycker naturen är lite äcklig.

Hursomhelst. Dom här personerna var uppenbarligen inte i närheten när jag sydde mina scenkläder i rosa galon och 100 % silvrig syntet. När jag kväll efter kväll frasade upp mina fingertoppar då jag tryckte nålen genom galonen för 1 ½ dm handsydd paljettrand längst ner på byxbenen.

Giraffmönstrad dress. Lagungrön tunika med ärmar av ärggrön frans. Silvertyget var tunt och flexibelt och utmärkt att gå ner i spagat i. Den vinröda fjäderboan fattade en gång eld.

Dom var inte där när jag sålde min själ för en paljetterad T-shirt.

Steppen var en tålmodig person som lät mig stå där och vråla i micken med en cylinderhatt på mig, sydd av silvertyg och piprensare. I vår replokal, som var ett av rummen i min trea. Steppen visste nog att ut på scenen skulle vi aldrig komma.

Men jag var vid gud redan där.

Del 4