Kära lycksökare!

Detta är en allvarligt välmenad varning angående Rockoperan Rännstensblues!

Rännstensblues är svensk blues och Rock’n’Rusk’n’Roll full av elektrisk känsla, hjärta, smärta, ångest, och, upprepade tärnigskast, som kan vara vanebildande för känsliga personer.

Är du beredd att ta konsekvenserna?

Vi kommer inte att hjälpa dig när du kommer krypande med tårarna rinnande. När du står där på dina bara knän och ömkligt ber om förlåtelse. När du påstår att du ångrar dig bara för att allt har gått åt helvete.

För vi, kära vän, har hört allt förut. Alla dåliga ursäkter, alla långrandiga bortförklaringar och alla löjliga lögner om att allt skulle vara någon annans fel.

Det enda råd du då får av oss är att kasta tärningen igen och igen och igen.

Men.

En sak vill vi göra klart redan nu. Det första kastet gör du på eget bevåg och efter eget huvud. Vårt råd är att du skall hålla dig borta från tärningen.
Trots att vardagen känts grå och trist ett tag – i dagar… veckor… månader… år – ska du inte fundera ut en idiotisk lista med fullständigt hysteriska alternativ.

Osjälviskt tillhandahåller vi ett konkret exempel på varför du ska låta bli – en rockopera och en dokumentär saga – där ångesten kryper in under skinnet för att stanna för gott.

Så:

  • Lyssna på Rännstensblues (Rock and Rusk and Roll) och sjung med i texterna.
  • Läs sagan och dröm dig bort.

Men skyll inte på oss när du inte kan hålla dig och själv hamnar i rännstenen, efter att först ha misslyckats på alla tänkbara sätt.

Vi varnar dig! Gör det inte!

Om du kan låta bli…